Dyr

Dit dyrehospital i Århus

Hvis dit kæledyr er kommet til skade, eller lader til at være så sygt, at dyrlægen ikke umiddelbart kan klare den med lidt medicin eller antibiotika, er det nødvendigt at tage det til dyrehospitalet. Dette findes bl.a. i Århus, hvor der dagligt bliver behandlet dyr i flere størrelser for mange forskellige ting. Hvad enten dit dyr har slugt noget, det bestemt ikke skulle have slugt, eller trådt på en skarp gentand, kan dyrehospitalet få dit kæledyr på benene igen, og giver samtidig god behandling, så både du og din firbenede ven føler jer trygge under opholdet.

Hvis du mistænker dit dyr for at have smerter i ryggen eller maven, er det en god idé at køre på hospitalet. Denne smerte kan være forårsaget af mange forskellige ting, og symptomerne tæller alt fra aggression, hurtig hjertebanken, restløshed eller at dit kæledyr hyler/klynker, og generelt ser ud til at have det dårligt. Smerten behøver ikke nødvendigvis at være alvorlig, men for at være på den sikre side, er det bedst at køre afsted med det samme.

Diarré eller opkast er hos mennesker enten typisk tegn på influenza eller en maveinfektion, men kan også være tegn på andre ting – og dette er også tilfældet hos dit kæledyr. Det behøver ikke være noget super alvorligt, men det er ikke nødvendigvis noget, man skal tage let på heller. Dit kæledyr kan som sagt ikke kommunikere il dig hvad der er galt, og da deres krop er så meget mindre end et menneskes, har diarré og opkast langt større konsekvenser for dyr. Det kan både være tegn på alt fra at dit kæledyr har spist noget det ikke burde have spist, til at der er seriøse problemer med maven, f.eks. på grund af fordøjelsen, en metabolisk sygdom, eller kræft. Det er derfor altid en god idé at køre til dyrehospitalet i Århus, hvis du oplever at dit dyr kaster op eller mister meget vand, da dehydrering kan ske i løbet af meget kort tid, og kan have store konsekvenser for dit kæledyr.

Lader dit kæledyr til at have problemer med at trække vejret?

Når vi mennesker har svært ved at trække vejret, kan det være på grund af mange forskellige ting – og det samme gælder dit kæledyr. Selvom det godt ”bare” kan være, at dit kæledyr er forpustet fordi det netop har løbet rundt i haven i lang tid og leget, eller måske er lidt oppe i årene og derfor ikke har en fysik som det plejede at have, er det en god idé at få tjekket dit kæledyr, hvis det lader til at have problemer med at trække vejret. Vejrtrækningsproblemer kan skyldes astma/allergiske reaktioner, problemer med hjertet, et toksin/giftstof, at luftvejen er blokeret, kræft, eller andet. Det er derfor et problem, som bør tages meget alvorligt, og selvom der oftest ikke er grund til at frygte det værste, er det klart nødvendigt at køre dit kæledyr på dyrehospitalet i Århus, hvis sådanne symptomer opstår. Her vil dyrlægerne tage røntgenbilleder for at se, hvad problemet er, og enten operere eller give medicin, så dit dyr igen kan trække vejret på normal vis.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *