Hus og have

Gode råd til at flytte hjemmefra billigt

Flytte hjemmefra

Hvis du er på vej ud af reden, er der flere ting, du skal tage højde for. Ikke mindst din kommende boligsituation. Der ses stor prisforskel på boliger rundt omkring i landet. Prisen afhænger blandt andet af lejemålets type, beliggenhed og antal beboere.

De færreste unge mennesker har mange penge, når de er på vej til at flytte hjemmefra. Derfor gives her nogle tips til, hvordan du kan flytte hjemmefra billigt.

Boligens type

Udlejningstypen har ofte meget at sige for de månedlige udgifter. I mange byer vil private udlejere være dyrere end almennyttige lejemål. Det skyldes blandt andet, at almennyttige boliger bygges med offentlig støtte.

Ikke nok med, at huslejen er billigere, så skal du for det meste også smide et mindre depositum, når du flytter i en almennyttig bolig. Det kan altså være værd at skrive sig på ventelisten til en almen ungdomsbolig, hvis du ønsker at flytte hjemmefra billigt. Det gør du gennem et boligselskab.

Hvis du studerer eller er på vej til at studere, kan et kollegie anbefales. Huslejen på et kollegie vil i mange tilfælde svare til omkring en halv SU-udbetaling. Afhængigt af beliggenheden vil det ofte være muligt at finde et kollegie med relativ kort ventetid i din by.

Du kan vælge et kollegie med fællesarealer som køkken, bad og stue. Eller du kan vælge kollegie, hvor beboerne blot deles om cykel- og vaskekælder. Fordelen ved at dele køkken og stue med andre er, at I er fælles om at betale for fællesarealerne. De fleste steder vil der også være fælles køkkenudstyr, som du slipper for at skulle købe i forbindelse med flytningen.

Boligens beliggenhed

Prisen for et lejemål kan være vidt forskellig alt efter, i hvilken by og bydel lejemålet ligger. I reglen gælder det, at jo tættere på centrum du kommer, jo dyrere lejemål. Sådan er det ikke altid, for prisen afhænger også af andre forhold såsom boligens type og stand. Men hvis du vil flytte hjemmefra billigt, bør du være opmærksom på, at boliger i centrum af byen ofte har en højere husleje. De kræver også, at du lægger et større depositum. Det skyldes i særdeleshed deres gode beliggenhed.

Der vil ofte være større efterspørgsel efter lejemål, som ligger centralt. Derfor vil ventelisterne også typisk være længere, end hvis du søger et lejemål i udkanten af byen.

Der er både fordele ved at bo centralt og mindre centralt. Fordele ved at bo centralt kan for eksempel være den korte afstand til byens gader, barer, caféer og menneskeliv. Fordele ved at bo længere ude kan være kortere afstand til naturområder, oplevelsen af mere privatliv og mere ro omkring dig.

Gør op med dig selv, hvad der er vigtigt for dig. Både i forhold til boligens beliggenhed, stand, type og antal beboere. Og find så et realistisk prisleje. På den måde sikrer du dig den bedste start på dit nye liv væk fra barndommens trygge rammer.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *