Mad og drikke · Sundhed

Ingefær – naturens vidundermiddel

Det er alment kendt at ingefær er sundt for din krop og dit helbred generelt. Ingefær har været dyrket i mange tusinde år i Indien og Kina, hvor man har brugt planten for dens sundhedsfremmende egenskaber såvel som et krydderi i madlavning. Plantens oprindelse er ukendt, men kan findes i det meste af de tropiske områder i verden. Det meste ingefær vi kan købe i dag stammer fra Indien.

Ingefær mod smerter og kvalme

Ingefær stabiliserer mavefloraen og kan derfor afhjælpe problemer med mavebesvær og oppustet mave samt andre komplikationer i forhold til mave- og tarmregionen. Ingefær er naturens smertestillende medicin, og er kendt for sine anti-inflammatoriske egenskaber. Ingefær kan lindre menstruationskramper, hovedpine og en lang række andre smerter og symptomer. Hvis du lider af transportsyge af den ene eller anden art, er ingefær noget af det bedste til at modvirke det. Af denne grund bruges tørret ingefærrod i medicinske piller imod transportsyge.

En undersøgelse viser at ingefær muligvis også kan bremse væksten af kræft celler, og desuden reducere sandsynligheden for at udvikle flere forskellige former for kræft. Et godt tip i vinter-sæsonen er at sørge for at indtage noget ingefær og citron, da disse stimulerer blodcirkulationen og derfor kan nedkæmpe feber og influenza.

Desuden er ingefær et afrodisiakum – et elskovsmiddel, og er blevet anvendt som dette i tusinder af år på grund af plantens evne til at øge følsomheden og blodcirkulationen i kroppen.

Dog skal det nævnes, at det anbefalede daglige indtag af ingefær helst ikke skal overskride 4 gram pr. person.

Ingefær i madlavning

Ingefær kan købes i alle de gængse supermarkeder, og er ikke særlig dyrt når man tænker på alle de anvendelsesmuligheder det indeholder. Foruden alle de helbredsmæssige effekter ingefær som nævnt har, er det også en fantastisk ingrediens i alverdens madretter.

Ingefær kan bruges som stærkt krydderi, men kan også smage mere mildt alt efter hvor gamle ingefærrødderne er. Unge rødder smager friskt og mildt, og bruges i forbindelse med kager, is, øl og slik. Imens er de ældre rødder er kraftigere i smagen og ofte bliver pulveriseret og brugt som krydderi i det asiatiske køkken. Ingefær kan bruges i the, gryderetter, suppe og det er kun fantasien der sætter grænser for hvordan det kan anvendes i køkkenet.

Det virker altså som om ingefær kan bruges til utrolig meget, men for at det ikke skal være løgn kunne man skrive meget mere om ingefærs anvendelse. Af nyere opdagelser kan det nævnes at ingefær bruges i væsken til e-cigaretter for at give nogle bestemte aromaer.

Hvis du gerne vil udnytte nogle af ingefærrodens mange positive effekter, bør du altid have en knold liggende i køkkenet, så du kan inkorporere denne skønne plante i din madlavning, og nyde godt af smagen samt det gode helbred der følger med.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *