Auto

Jeg har købt nye sommerdæk!

Jeg har lige købt en ny brugt bil uden sommerdæk. Dette medførte at jeg var nødt til at kaste mig ud i opgaven med, at anskaffe mig et nyt sæt sommerdæk. Som novice på området opdagede jeg, at der var en del at sætte sig ind, på dette område. Jeg troede ellers at det ville være en smal sag at få anskaffet mig de rette dæk. Men nu hvor jeg har lært lidt nyt om dæk, mønster, bremselængde m.m. synes jeg også i skal have chancen for at lære noget nyt. Det er jo snart ved, at være sæson for dækskifte.

Hvorfor egentlig skifte til sommerdæk?

Dine nye sommerdækMin første tanke, efter jeg havde fået min nye bil var, at jeg ikke gad skifte dækkene ud bare fordi vinteren var slut. Jeg kører da bare med vinterdæk hele året. Men det blev jeg frarådet af andre der vidste lidt om det. Hvorfor det frarådes var af følgende grunde:

Sommerdæk er lavet af en gummiblanding der har en bedre friktion med vejen, ved højere temperaturer. Her tænkes der ikke på, at varmen skal op over 30 grader, hvilket vi jo dog ikke har så tit i lille Danmark. Men allerede ved 7 graders varme har sommerdækket en bedre friktion og dermed bremseevne, end vinterdækket. Og da din eneste kontakt med vejen er dine 4 dæk er det yders vigtigt at have en god friktion med vejbanen.

Den næste gode grund til at skifte til sommerdæk er kørekomforten. Mønsteret i et sommerdæk er mere jævnt hvilket gør, at kabinestøj og rumlen bliver lavere når du kører med sommerdæk.

Den rette mønsterdybdeDer er også et økonomisk argument for sommerdækket. Du slider nemlig meget mere på et vinterdæk om sommeren, end du gør med et sommerdæk om sommeren. Dette skyldes igen gummiblandingen i dækket. Et vinterdæk er lavet i en blødere gummi-blanding, som holder dækket smidigt ved lave temperaturer. Men ved høje temperaturer bliver det alt for blødt og slides derfor hurtigere op, ved mødet med vejbanen. Faktisk reduceres dækkets levetid med 25% hvis du kører med vinterdæk om sommeren.

Med denne viden blev jeg i hvert fald overbevist om at det gav god mening at købe nye sommerdæk.

Hvor køber man så sine nye sommerdæk?

Når nu beslutningen var taget, om et jeg skulle have nye sommerdæk, var det næste naturlige step, at finde ud af hvor jeg kunne få mig et sæt. Da det som sagt ikke er noget jeg har særlig forstand på, gav jeg til at Google og fandt hurtigt ud af, at der var et glimrende udvalg af muligheder. Jeg finder ud af, at jeg både kan vælge at købe dækkene selv og så selv montere dem, eller jeg kan tage fat i et værksted og få dem til det hele. Efter at have undersøgt lidt forskelligt, beslutter jeg at købe mine sommerdæk hos Super Dæk. Her kunne jeg finde de sommerdæk jeg ønskede og samtidig book’e tid til at få dem monteret. Og da prisen var samtidig er i orden, havde jeg ikke yderligere betænkninger.

Så nu skal jeg bare få kørt min bil ind til værkstedet så klarer min mekaniker resten, og jeg kan gå foråret i møde på nye sommerdæk.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *