Sundhed

Mange mennesker går for sjældent til tandlægen

Vores tænder og munds helbred er en meget vigtig ting, og det er noget som mange mennesker overser i alt for lang tid. Ens generelle helbred har meget at gøre med ens tænder og ens munds. Hvis man har problemer med sine tænder, kan det gå udover ens tilstand på mange forskellige måder, her i blandt ens psyke. At gå rundt med smerter og have ondt når man spiser, kan være belastende, og det kan være med til at medføre stress eller depression på den lange bane. Derfor er det vigtigt at gå til tandlægen. Mange holder sig desværre tilbage på grund af tandlægeskræk.

Det er svært at vide den specifikke grund til at man lider af angst. De fleste folk vil være en smule anspændt når de ligger på briksen, men for nogle bliver angsten så stor at de simpelthen ikke besøger tandlægen. Det er først i det øjeblik at smerter eller andre problemer ikke længere kan ignoreres at de griber telefonen og ringer til tandlægen. Det paradoksale er at hvis man venter for længe, så kan problemet bliver meget større, og besøget hos tandlægen kan blive meget mere ubehageligt da der er brug for et større indgreb.

Informer din behandler hvis du har tandlægeskræk

Derfor er det vigtigt at man ikke udsætter problemer for længe. Smerter er tegn på at der er noget galt, og det skal man reagere på – også selvom man er bange. Problemet går ikke væk blot fordi man kigger den anden vej. Det bliver kun værre. Heldigvis er der en vej ud af tandlægeskrækken. Det kræver kun at man tager det første skridt. Det kan naturligvis være svært, men ikke desto mindre er det nødvendigt.

En god tandlæge er klar over at mange mennesker kan være nervøse, og de kan derfor give dig en bedre oplevelse hvis de bliver informeret om din angst. Derfor skal man altid huske at fortælle det til personalet når man ringer og bestiller tid. På den måde kan de være forberedt på det inden du dukker op til undersøgelsen. Alternativt kan man også fortælle om det under behandlingen. Det er muligt at man ikke er klarover at man har tandlægeskræk før situationen indtræder. Angsten kan komme krybene langsomt, og pludselig får man lyst til at løbe langt væk. Det kan man ikke når man ligger der på briksen. Derfor er det vigtigt at man gør tandlægen opmærksom på dette.

Det bedste middel mod angst er at se den i øjnene

Der er mange facetter af vores liv hvor man kan blive ramt af angst. Nogle gange er det velbegrundet, men for det meste er angst irrationelt. Hvis man lader den overtage, kan den ende med at forhindre én i at gøre de ting man gerne vil eller som er nødvendige. Den bedste kur mod angst er at se den i øjnene. Det betyder ikke nødvendigvis at den går væk, men man lærer sig selv at der ikke sker noget farligt. Det samme gælder når det kommer til tandlægeskræk. Du kan læse mere om det her.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *