Sundhed

Så meget betyder søvn for din livsglæde

Mange tror fejlagtigt at de kan leve livet med 110 kilometer i timen og aldrig behøver søvn og afslapning. Det er en stor fejl og kan fører til stress og et liv uden glæde. Det er vigtigt for krop og sjæl at du får rigeligt med søvn hvis du vil leve et godt og sundt liv.

Søvn er overset af mange

Vi lever allesammen i en verden hvor der skal skabes resultater, hvor der er børn at se til, regninger der skal betales og meget mere. Men vi må altså ikke glemme at stresse af og lade batterierne op igen. Det er derfor vigtigt at du har en god seng at sove i og at den former sig rigtigt efter din krop. Se eventuelt denne guide når du skal vælge madrasser, her kan du få det fulde overblik over muligheder og meget mere. Det samme gør sig gældende i denne guide til de bedste topmadrasser. Sengen og madrasserne du sover i har enorm stor indvirkning på din livskvalitet og din søvn, så gå ikke på kompromis, køb noget lækkert.

Drop aftenkaffen

For at få nemmere ved at falde til ro og sove bedre om natten, så er det vigtigt at du dropper aftenkaffen og alkoholiske drikke sent på dagen. Det samme gør sig gældende med chips og slik om aftenen, drop dem og du vil hurtigt opleve at du kan sove hurtigere og bedre i løbet af natten. Det er vigtigt at du opbygger nogle gode rutiner med din søvn, væn dig eksempel af med at tage computer eller mobil med i soveværelset, lad det ligge udenfor så det ikke kan tage fokus fra din søvn. Byg også en rutine med at gå i seng samtidig hvis muligt hver aften, så vænner din krop sig til at sove på bestemte tidspunkter.

Vær mere aktiv

Jo mere aktiv du er i løbet af en dag og jo mere energi du får forbrændt, jo bedre vil du også sove om aftenen, det siger selv. Sørg for at du ikke kun arbejder og sidder foran en computer, få rørt dig, når du kommer hjem så hop og på cyklen eller find de gamle løbesko frem. Du kan selvfølgelig hurtigt finde undskyldninger om at du ikke har tiden og meget mere, men få det nu gjort og tænk over din livskvalitet som noget af det vigtigste. Jo mere søvn du får, jo mere aktiv du er jo gladere vil du blive og hvis ikke du tror det har en indvirkning på dit arbejde også, så må du tro om igen, for det spiller en kæmpe rolle.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *