Børn

Sådan kan du beregn termin

Rigtig mange kvinder i dag har måske ikke sådan lige helt 100% styr på deres cyklus. Hvilket i sig selv er forståeligt nok med de meget travle liv mange af os lever.  Heldigvis findes der et redskab til at beregne din termin – i hvert fald nogenlunde præcist. Redskabet kan findes online og kaldes en terminsbregner. Den spørger dig hvornår første dag i din sidste menstruation var, fastsat ud fra en typisk cyklus på 28 dage. Det giver naturligvis kun mening hvis du kan huske det eller eventuelt har noteret det ned. Problemet for nogle kvinder, især dem som ikke er på p-piller er, at deres cyklus kan være meget uregelmæssig. Det kan derfor være ret besværligt at komme frem til et præcist beregnings resultat.  For kvinder med regelmæssig menstruation kan dette eksempel stilles op: Hvis min første menstruationsdag sidst jeg menstruerede var den 1. november 2016, så vil min termin være fastsat til den 8. August 2017.  Altså en simpel men yderst brugbar beregning.

Prøv denne: http://baby-og-boern.dk/terminsberegner/

Fordelen ved at kunne beregn termin

Et barn og en graviditet er en kæmpe omvæltning. Det siger næsten sig selv. Når man først har opdaget, at man er gravid, vil man naturligvis også gerne finde ud af hvor langt henne man er og hermed hvornår baby kommer til verden. Udover ovennævnte måde at beregn termin på, så vil den første scanning du får foretaget også kunne fortælle dig nogenlunde hvor langt henne du er. Det er den såkaldte 12-ugers scanning som alle gravide tilbydes. Hvis den viser gode tegn, er du et godt skridt på vej mod en sikker graviditet og kan begynde at fortælle venner og familie om den lykkelige nyhed. De praktiske fordele ved at beregn termin er, at man kan få planlagt med arbejdet hvornår man går på barsel, det gør man nemlig typisk 4 uger før terminsdatoen. Desuden kan man fortælle folk hvornår familieforøgelsen gør sig gældende og man kan begynde at forberede sig mentalt på den lille ny.

Det kan man se når man kender sin terminsdato

Når først man har fået beregnet sin termin, så begynder mange at tale i uger. Altså i graviditets uger. Der findes hele bøger om hvad der sker med både moderens krop og det lille foster uge for uge. Det gør det hele meget mere virkeligt og spændende at følge med i, både for mor og for far. Hvis du har formået et beregn termin sker der noget spændende når du er 14+ uger henne. Der kan man nemlig få kønnet på barnet at vide. Mens nogle kommende forældre ønsker overraskelse, vælger mange at få af vide om de venter en lille dreng eller en lille pige.  Selvom det kan være spændende at vente, er der bestemt nogle praktiske fordele ved at kende kønnet på forhånd. Man kan for eksempel bedre udtænke pigenavne eller drengenavne, indrette værelse og købe tøj. Men selvom man kender både sin terminsdato og kønnet på barnet, så skal man dog sjældent vide sig alt for sikker på, at tingene forløber helt som planlagt eller som man forestiller sig. Langt de færreste føder nemlig på den dag der er beregnet termin til.  Nogle føder flere uger før tid mens andre går mere end en uge over tid. Begge dele kan føles svære og uhensigtsmæssigt, men det vigtigste er bare, at barnet og moderen har det godt. Udover at beregn termin kan de løbende scanninger, man som gravid indkaldes til, også fortælle om barnet er sundt og raskt, hvad det vejer og hvad det måler.  Scanninger og jordmoderbesøg er en løbende måde at følge med i graviditeten på.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *